Skip to main content
Het recept

Zo maak je het

Ingrediënten (springvorm Ø 21 cm)

Voor de bodem

  • 200 gr koekjes (bijvoorbeeld zandkoekjes)
  • 70 gr boter, gesmolten

Voor het kwarkmengsel

  • 9 blaadjes gelatine (=15 gram)
  • 500 gr (diepvries)frambozen en aardbeien of 200 ml aardbeien of frambozen saus
  • ¼ citroen, sap
  • 250 ml slagroom
  • 50-125 gr witte basterdsuiker (afhankelijk van de zoetheid van het fruit/saus)
  • 600 gr volle Puur Vechtdal kwark
foto kwarktaart gemaakt van zuivel van Puur Vechtdal recept van Hof van Ems 2
1

Koekjesbodem maken

Voor de bodem van de kwarktaart maal je eerst de koekjes fijn in een keukenmachine. Je kunt ze ook in een stevige zak doen en fijnslaan met een deegroller.
2

Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat gemakkelijk met de onderkant van een glas of de bolle kant van een lepel.
3

Zet de springvorm in de koelkast zodat de koekjesbodem goed stevig wordt.
1

Kwarkmengsel maken

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
2

Doe de aardbeien en frambozen of saus samen met het citroensap in een steelpan en breng dit al roerende aan de kook.
3

Laat het mengsel 5-10 minuten doorkoken op middelhoog vuur en roer het daarbij regelmatig door. Knijp de geweekte gelatine uit en los deze op in de warme fruitmoes.
4

Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig op. Meng de volle kwark door de vruchtenmoes en spatel daar vervolgens de geklopte slagroom door. Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het enkele uren opstijven in de koelkast
Garneer de frambozen-aardbeien kwarktaart met vers fruit en wat toefjes opgeklopte slagroom.
Froukje Kingma

Eigenares van Hof van Ems

Donderdag 13:00 tot 17:00 uur
Vrijdag 09:00 tot 17:00 uur
Zaterdag 09:00 tot 13:00 uur