Skip to main content
merkwaarden Hof van Ems
Proef

(h)eerlijke

streekproducten

van het land

Romige boerenyoghurt en verse melk. Puur vlees, milde kazen of kraakverse groenten. Allemaal pure smaken met een goed verhaal. De (h)eerlijkste streekproducten van het Vechtdal, Overijssel, Friesland en eigenlijk uit heel Nederland, vind je bij boerderijwinkel Hof van Ems.

Proef de liefde voor mens, dier en natuur bij Hof van Ems
Antwoorden

Op veel gestelde vragen

Wat is eigenlijk een boerderijwinkel?

Een boerderijwinkel is letterlijk een winkel met producten van het land. Aangevuld met streekproducten uit het Vechtdal én de rest van Nederland.

Eigen zuivelproducten

Onze boerderijwinkel vind je trouwens op het erf van onze eigen zuivelboerderij. Hier verkopen we niet alleen onze eigen zuivelproducten van Puur Vechtdal, maar ook streekproducten van boeren uit de buurt. En naast groenten en fruit, ook verrassende delicatessen. Dus wil je kopen bij de boer, dan zit je bij onze boerderijwinkel in Ommen goed!

Kan ik ook producten laten bezorgen?

Nee, producten bezorgen doen we (nog) niet. Wel kun je ons bellen, dan verzamelen we de producten alvast. Dan staat het voor je klaar! We werken ook aan een nieuw idee: het Kistje van Ems. Een krat die je elke week door ons kunt laten vullen met verrassend lekkere producten van het land. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je de eerste die het hoort.

Welke streekproducten verkopen jullie?

We verkopen streekproducten die zich echt onderscheiden. Lokale producten zoals bijzondere kaas, zachte kip van de boer, verse groenten (soms biologische) groenten en natuurlijk de lekkerste delicatessen.
Dat onderscheiden is belangrijk, dat dat willen we zelf ook. Daarom verkopen we en streekproducten van ondernemers die, net als wij, een eigen visie hebben op mens, dier en natuur. Die de lokale producten met passie maken, puur uit het hart. Net als wijzelf.

Verkopen jullie ook verpakkingsvrije producten?

Zeker, verpakkingsvrij past helemaal in onze visie op mens en natuur. Neem je eigen verpakking mee, dan vullen we die voor je. We werken trouwens ook aan onze eigen verpakking. Die schaf je straks eenmalig aan en kun je steeds opnieuw kunt gebruiken. Zo mooi dat we denken dat hij niet zou misstaan je salontafel. Wordt vervolgd.

Is Hof van Ems een biologische winkel?

Nee, hof van Ems is geen biologische winkel. Dat is omdat we onze eigen(wijze) kijk op dieren en de natuur hebben. We zijn dan misschien geen biologische winkel, we vinden onszelf wel een ‘logische winkel’. Omdat we alleen producten maken en verkopen met een eerlijk verhaal. Daarmee bedoelen we zonder toevoegingen of bestrijdingsmiddelen. Met respect voor dier en natuur. En daar zoeken we ook de streekproducten van andere boeren uit het Vechtdal en daarbuiten op uit.

Verkopen jullie biologische melk?

Nee, biologische melk verkopen we niet. Wél ‘boerenlogische’ melk. We hebben een hele eigen manier van zuivel maken. Daarin zijn we het liefst een beetje eigenzinnig.

Verkopen jullie biologisch vlees?

Nee, ons vlees kun je officieel geen biologisch vlees noemen. Maar met gezond (boeren)verstand doen we er alles aan om onze dieren een goed en gezond leven te geven. We voelen een grote verantwoordelijkheid voor onze koeien. Daarom krijgen ze geen antibiotica als ze ziek zijn, maar rust en ruimte om op eigen tempo op te knappen. En als het even kan, genieten de oudste dienders van een goed pensioen op een eigen stukje land. Biologisch vlees is het dus niet omdat we voorbij labels kijken, naar wat het beste is voor onze dieren.

Schrijf je in.

Dan ben je als

eerste op de hoogte

Volg ons avontuur

Donderdag 13:00 tot 17:00 uur
Vrijdag 09:00 tot 17:00 uur
Zaterdag 09:00 tot 13:00 uur