Skip to main content
merkwaarden Hof van Ems
Proef

(h)eerlijke smaken… in onze

boerderijwinkel

in Ommen

Wij zijn Hof van Ems! De (h)eerlijke boerderijwinkel aan de rand van Ommen. Op het erf van onze boerderij, winkel je de lekkerste streekproducten: onze zelfgemaakte zuivelproducten, zoals standyoghurt en verse melk van Puur Vechtdal. Maar ook de lekkerste kazen (uit Overijssel), turfgerookte worst uit Friesland, verse groente en fruit uit de polder en de knapperigste huisgemaakte granola. Je vindt het allemaal hier, vers in onze boerderijwinkel.

Vers uit de natuur.... zó in de schappen van onze boerderij, winkel je met liefde voor mens, dier en natuur.
Ontdek

onze boerderijwinkel met een twist

We doen alles graag een tikkie anders. Op het land, met onze dieren, maar ook in onze boerderijwinkel. Want naast producten van de boerderij, winkel je bij ons ook bijzondere delicatessen. Het zijn (h)eerlijkheden waar we achter staan. Omdat ze zijn gemaakt met een eerlijk verhaal en onderscheidt qua smaak! Benieuwd hoe we dat zien?

Meer over ons (avontuur)

Kom

langs bij Hof van Ems!
Boerderijwinkel in de buurt voor:

lekker het weekend in

(H)eerlijke zuivel, kaas, vlees en granola 

Begin je weekend goed! Wie ons kent, weet dat we graag bijzondere dingen in huis halen. Onze vaste klanten beweren zelfs een stukje om te rijden voor een speciaal worstje of dat romige kaasje op borrelplank. Culinaire plannen? Dan misstaat ons malse vlees niet op je BBQ. De liefde voor onze koeien proef je namelijk direct terug op de grill.

Bezoek onze boerderijwinkel voor:

Ambachtelijke zuivelproducten o.a.:
- verse melk, yoghurt, kwark, boter en karnemelk
- romige kazen, o.a. boerenkaas
- puur en onbewerkt vlees van eigen boerderij

Op pad met ‘t grut

Een (h)eerlijk uitje met kinderen 

Uitje met kinderen in Ommen? Niets zo leuk als samen door een boerderijwinkel te struinen. Kom gerust met ze langs om iets lekkers uit te zoeken! Met een beetje geluk zien ze onze koeien tussen de kruiden grazen. Met de voeten in het gras en je neus in de wind.

Bezoek onze boerderijwinkel voor:

- een knus uitje met kinderen
- samen pure boodschappen doen
- het boerenleven van dichtbij

Bezoek onze boerderijwinkel voor:

- een stop op je fietsroute Ommen
- een lekkere delicatesse voor het weekend
- de smaak van het land in je fietstas

Antwoorden

Op veel gestelde vragen

Wat verkopen jullie in boerderijwinkel Ommen?

Onze boerderijwinkel in Ommen is een winkel met producten van de boerderij. Klinkt wel logisch! Van onze eigen zuivelboerderij, maar ook van de boerderijen in de streek. We noemen Hof van Ems daarom ook wel vaak een landwinkel in plaats van boerderijwinkel, omdat we ook andere streekproducten verkopen. Noem ons gerust een boerderijwinkel ‘plus’. Je vindt onze boerderijwinkel op het erf van onze zuivelboerderij Puur Vechtdal.

Wat verkopen jullie in de boerderijwinkel?

Je vindt bij Hof van Ems natuurlijk onze eigen zuivelproducten van Puur Vechtdal. Maar ook streekproducten zoals kaas en vlees van de eigen boerderij uit de buurt, fruit en groenten en bijzondere delicatessen. Dus houd je van kopen bij de boer? Dan zit je bij onze boerderijwinkel in Ommen wel goed!

Bezorgen jullie ook?

Bezorgen doen we (nog) niet. Natuurlijk kunnen we wel van alles voor je klaarzetten, bel ons dan gerust. We werken trouwens aan iets nieuws: het Kistje van Ems. Een concept waarbij je elke week een krat met verse streekproducten kunt komen ophalen. Horen wanneer we van start gaan? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. En volg ons op Insta.

Wat voor streekproducten vind ik in jullie boerderijwinkel?

In onze winkel vind je streekproducten die het liefst net even anders zijn. Speciale kazen, mals kippenvlees (ook van de boer), groente en bijzondere delicatessen zoals huisgemaakte granola of crackers. Dat het anders is, dat vinden we belangrijk. Daar zoeken we onze samenwerkingen ook op uit. We maken zelf namelijk streekproducten met een duidelijke visie.

Is jullie boerderijwinkel een biologische winkel?

We zijn officieel geen biologische winkel. Wel hebben we een eigen(wijze) manier van omgaan met onze koeien en de natuur. Daarom zien we onszelf eerder een ‘logische winkel’. In de schappen van onze boerderijwinkel vind je dus alleen waren met een eerlijk verhaal, met dier en natuur in balans. Daar horen voor ons geen bestrijdingsmiddelen of toevoegingen bij. De streekproducten die we verkopen van onze collega’s, zoeken we daarop uit. 

Is verpakkingsvrij een optie?

Absoluut! Graag zelfs. Neem dus vooral zelf een pot of zak mee om te vullen. Binnenkort hopen we je ook te verrassen met onze eigen Hof van Ems-verpakking. Die koop je één keertje bij ons en kun je daarna eindeloos opnieuw gebruiken. Natuurlijk moet het verpakking zijn waar je blij van wordt. Dus besteden we daar nu extra aandacht aan.

Kan ik biologische melk kopen?

Onze melk is geen biologische melk. Wél boerenlogisch. Zuivel maken we op onze eigen manier, volgens eigen recept en een bewuste visie. Dat proef je terug, vinden we!

Kan ik in jullie boerderijwinkel biologisch vlees kopen?

Nee, officieel is ons vlees geen biologisch vlees. Wel is ons vlees onbewerkt en puur. We houden van onze koeien en zorgen ervoor dat ze een goed en gezond leven leiden. Als ze toch een keer ziek zijn, geven we ze de tijd om beter te worden, in plaats van snelle antibiotica. Een aantal van onze koeien is al heel lang bij ons. En als het even kan, mogen deze dames nog lang genieten van hun oude dag.

Schrijf je in.

Dan ben je als

eerste op de hoogte

Volg ons avontuur

Donderdag 13:00 tot 17:00 uur
Vrijdag 09:00 tot 17:00 uur
Zaterdag 09:00 tot 13:00 uur